Jumaat, 25 Februari 2011

.:: kebangkitan orang yaman terhadap pemimpin yang zalim ::.

Hadis riwayat Abu Masud ra., ia berkata:
Nabi saw. pernah memberi isyarat dengan tangan ke arah Yaman, seraya bersabda: Ingatlah, sesungguhnya iman ada di sana, sedangkan kekerasan dan kekasaran hati ada pada orang-orang yang bersuara keras di dekat pangkal ekor unta ketika muncul sepasang tanduk setan, yaitu pada golongan Rabiah dan Bani Mudhar. [HR Muslim]
Hadis riwayat Abu Hurairah ra., ia berkata:

Rasulullah saw. bersabda: Penduduk Yaman datang. Mereka lebih halus hatinya. Iman ada pada orang Yaman, fikih ada pada orang Yaman dan Hikmah ada pada orang Yaman. [HR Muslim]


NABI MUHAMMAD S.A.W. telah bersabda beribu-ribu tahun yang lalu tentang yaman.. terbukti apa yang RASULULLAH S.A.W bersabda tentang pasal orang yaman..ini tanda-tanda akhir zaman berlaku pada zaman sekarang..

1) khemah-khemah menunjukkan bertapa semangatnya orang yaman berkampung di MEDAN DAIRY untuk menunjukkan protes terhadap rejim yg zalim..

2) beribu-ribu orang yaman bangkit pada hari ini..sepanjang jalan 5kilometer dipenuhi dengan2 orang yaman..

3) pada minggu permulaan demontrasi masyarakat di yaman hanya bangkit dalam anggaran 3000 orang sahaja tetapi dgn kekuasaan ALLAH apabila seorang yg mati syahid akibat terkene tembakkan dari polis pakaian pereman bangkit lah masyarakat yaman dengan angka 200.000 orang..subhanallah..

4) mereka berkampung disana 24jam tanpa berganjak demi menuntut keadailan untuk masyarakat di yemen..


1) semangat kanak yaman menjerit dgn slogan " berambus!!! berambus!!! berambus!!! wahai ali!!! " sambil mengibarkan bendera yemen..

2)semangat tinggi anak2 muda yemen tidak kira walaupon kepanasan akibat terpancar matahari mereka semua tidak berganjak walapon selangkah

3) ayah membawa anaknya untuk menyertai demontrasi..bergitu semangat semoga anak2 kita dapat suntikan semangat untuk berjihad kejalan ALLAH..

4) begitulah keadaan kanak2 diyemen..kerana kadar kemiskinan begitu banyak..di usia kanak2 sudah tidak mengikuti alam persekolahan..


semangat mereka tidak boleh diluntur dengan ugutan2 dari pihak berkuasa..2orang kanak yaman berucap dengan penuh bersemangat dihadapan lautan manusia tidak terasa gentar malah lebih bersamangat menyampaikan pidato mereka itu..


antara khemah yg didirikan oleh pro pembangkan semata2 untuk berkampung sehingga tumbangnya rejim ALI ABDULLLAH SOLEH...apabila seorang yang mati syahid pada minggu pertama muzhoharah di yemen dan berpuluh-puluh ribu rakyat yaman bangkit kerana hendak mati syahid di jalan ALLAH dengan berkorban segala jiwa raga dan mewakafkan diri untuk islam...

2 ulasan:

 1. salam ukhwah.. salam jihad fi sabilillah..

  BalasPadam
 2. Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  Khilafah Islam Akhir Zaman adalah Negara Islam dengan
  Sistem Pemerintahan yang berjalan atas nash-nash Rasulullah SAW
  dan Khulafaur Rasyidin almahdiyin.

  Sedang menantikan kehadiran Orang-Orang Mukmin yang siap
  untuk menjadi Tentara Islam Akhir Zaman
  Bila anda Siap Sedia untuk Meraih Kemenangan dan syahid
  mari mari menjadi bagian dari Bangsa Islam yang sedang dinantikan dan diberkahi
  Insya Allah.
  http://dimelayu.co.de  BalasPadam